Seoullo 7017, Seoul

Seoullo 7017 (ook bekend als Seoul Skygarden of Skypark) is een verhoogd, lineair park in Seoul, gebouwd bovenop een voormalig viaduct. Het pad, met een lengte van ongeveer 1 kilometer, is aangekleed met meer dan 24.000 planten.

Skygarden is ontworpen door MVRDV, en in mei 2017 geopend. In de toekomst kan het park een stadskwekerij worden, met bomen en planten voor herbeplanting elders in de stad. Door de komst van het pad zijn de wandeltijden rondom het Centraal Station van de stad verbeterd. Het afgedankte viaduct snijdt diagonaal over het station van Seoul op 17 meter boven straatniveau.

De ’70’ in de naam komt uit het jaar 1970 toen het viaduct werd ingewijd, terwijl de ’17’ een verwijzing is naar zowel het aantal aangesloten looppaden alsmede het jaar 2017.

Het park omvat tuinen, terrassen en tentoonstellingen. De meer dan 24.000 planten bevatten 228 soorten bomen, struiken en bloemen.