Salesforce Park, San Francisco

Het Salesforce Transit Center is een een bus- en hogesnelheidstrein station met een groot iconisch dakpark van 5,4 hectare, ontworpen als zowel een openbare bestemming. Het dakpark is een essentieel (groen)element in San Francisco’s nieuwe wijk ‘East Cut’ . Het dakpark is gerealiseerd in een wijk waar geen ruimte aanwezig was voor de realisatie van een park.

Salesforce Park is opgezet als multifunctionele ruimte. Het biedt rust, activiteit en onderwijs voor gebruikers van openbaar vervoer, kantoormedewerkers en omwonenden. Het gebouw en dakpark zijn integraal ontworpen om grote, gezonde bomen en struiken te planten in een bodem met voldoende dekking en om naadloos aan te sluiten op de architecturale duurzaamheidssystemen. Bruggen verbinden drie aangrenzende torens direct met het dakpark.

Het parkontwerp bestaat uit gebogen paden om de bezoekers langs verschillende thema’s te begeleiden. Om een inrichting te realiseren waarbij het onderscheid tussen dak en park vervaagt, integreert het park begroeide heuvels met koepelvormige architectonische dakramen (voor daglicht ten behoeve van de terminal eronder). De gekozen planten sluiten aan op de regio kenmerkende beplanting. De planten gedijen in het typische mediterrane klimaat van San Francisco en houden zich staande in de relatieve warmte op het dakpark.

Het dakpark bevat 600 grote en kleine bomen en 16,000 planten, verdeeld over 13 verschillende botanische gebieden.

Lees meer op: salesforcetransitcenter.com

Source image: pcparch.com